Mekkora zene...!!!

Igazán jó dalok klipjei, szubjektív válogatás által, egy helyen. Minden stílus képviselteti magát.

Friss topikok

Linkblog

A leghíresebb visszaszámlálás

2010.05.11. 22:08 | ZeroHero | Szólj hozzá!

Kevés olyan vezérdallam van, amit meghallva az ember szinte egyből vágja melyik számról van szó. Kevés, de ami van, az is jórészt a 80-as évekből származik. Ebbe a kategóriába tartozik a Europe, svéd rockzenekar is, aki már 1979 óta űzi az ipart kisebb-nagyobb megszakításokkal, nemzetközi sikerre és hatalmas ismertségre mégis csak egy számukkal tettek szert, amit azóta sem sikerült überelni.

 

Zenében járatosabbak talán már rájöttek, hogy a The Final Countdown című hiper-mega-giga-szuperslágerről van szó, és nem tévedtek. A dal érdemeit nem is kell vitatni: fülbemászó dallam, tipikus 80-as évekbeli hangulat, ami a klipből is visszaköszön, hiszen a frontember olyan feminim külsejű, hogy az már zavarbaejtő. Kötelező, zenetörténelmi mérföldkő.

 

 

Érdekességképpen a videóklip után jöjjön egy másik változata a dalnak, amit a csapat 2008-ban adott elő, méghozzá kvázi akusztikusan. Mennyivel másabb így a hangulata nem?

 

Címkék: rock klip sláger europe

A bejegyzés trackback címe:

https://zerohero.blog.hu/api/trackback/id/tr831993690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása