Gyertek a Grafton utcába!

2010.07.08. 23:20 | ZeroHero | Szólj hozzá!

Kedvenc énekesnőimből elég sok van (szerencsére), most egyikőjük dalát szeretném elétek tárni. Talán ismeritek, angol a drága, fivére egy híres, elektronikus banda tagja, de igazából egy fehér rapper mellett tűnt fel, hogy aztán a saját lábán is megállva szép karriert fusson be. A megfejtés pedig...?

 

Pontosan! Dido. Legutóbbi albumáról írtam is anno, és hát hogy is mondjam... igencsak elnyerte a tetszésemet. A Safe Trip Home mestermű volt az elejétől a végéig, de egy dal különösen megragadta a figyelmemet (sajnos klipet nem kapott). Ő következzék most, lássuk mit is írtam róla anno?

Az én személyes kedvencem, a tökéletesen építkezõ dal mintapéldája. Végtelenül egyszerû dobalapok szolgálják a ritmust, de a sodrást az ének és a vonóskar szolgáltatja. Ami pedig a legnagyobb dobás az egész nótában: gyönyörû furulyák (vagy fuvolák, egyezzünk ki a „fafúvósok” összegzésben) emelik fel a dalt a fellegekbe (bennem olyan „indiános” hangulatot ébresztettek fel. Imádnivaló hallgatnivaló (és akinek mond valamit, Brian Eno is segédkezett a szám megírásában).

Következzék Dido, és a Grafton Street.

Címkék: pop downtempo dido

A bejegyzés trackback címe:

https://zerohero.blog.hu/api/trackback/id/tr502139718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása